مهارت مورد نیاز سئو

کامل ترین آموزش سئو *[ 10+ ترفند کاربردی رایگان به زبان ساده + مثال عملی] *

کامل ترین آموزش سئو، آموزش سئو، دوره آموزش سئو، دوره جامع آموزش سئو ، آموزش سئو رایگان ، آموزش تولید محتوا، آموزش کامل تولید محتوا، کلمات پرجستجو در گوگل، سئو سایت، افزایش بازدید گوگل کلمات بسیار پر سرچ هستند که رقابت شدیدی برای گرفتن جایگاه اول تا پنجم گوگل دارند.

هر چند هیچ کس مالک و صاحب لینک 1 گوگل نیست و نمی تواند قول بدهد که شما را همواره در لینک 1 گوگل نگه دارد ولی کار های اساسی و اصولی می توان انجام داد که این وعده تا حدود زیادی محقق شود.

ارائه تضمین بابت لینک 1 گوگل مشابه فروش مال غیر است

🙂

کامل ترین آموزش سئو را با این عنوان آغاز می کنیم که سئو چه چیزی نیست !!

Table of Contents

سئو چی نیست !!

اگر با وردپرس و پلاگین (ماژول یا افزونه) های سئو مثل رنک مث یا یاست (یواست) آشنا باشید می دانید که سبز شدن چراغ های یواست یک نشانه سئو شدن برای سئوکاران مبتدی است.

سئو، سبز کردن چراغ های yoast نیست 🙂

سئو، گوگل ادز نیست !!

کامل ترین آموزش سئو از اینجا شروع می شود.

کامل ترین آموزش سئو از تحقیق کلمه کلیدی شروع می شود. چرا تحقیق کلمه کلیدی به خاطر اینکه شما با تحقیق کلمه کلیدی درست و اصولی متوجه می شوید سایت شما با چه کلماتی بهتر است به صفحه اول گوگل بیاید و آن کلمات برای ما پیامک واریز به همراه دارند.

بعد از تحقیق کلمه کلیدی بروید به سراغ آموزش تولید محتوای متنی برای سایت و سئو محتوا را یاد بگیرید. در ادامه کامل توضیح داده ایم که چرا این مقاله کامل ترین آموزش سئو است و باید از کجا شروع کنید.

حالا بدانید سئو چیست؟

بعد ازینکه گفنیم سئو چی نیست حالا باید بدانید سئو چیست؟

حداقل برای افزایش کلاس کارتان هم که شده باید مخفف سئو را بدانید. (SEO) اختصار عبارت Search Engine Optimization می باشد که به بهینه سازی موتورهای جستجو برای بهبود رتبه سایت مورد نظر گفته میشه تا از این طریق بتوان صفحه ای از سایت مورد نظر را به رتبه خوبی از گوگل مثلا صفحه اول گوگل و لینک ۱ تا ۵ اول گوگل برسانیم.

سایت شما با قرار گرفتن در رتبه های اول گوگل با افزایش بازدید بیش از 10 برابری و فروش چند برابری مواجه خواهد شد .

آیا سئو مخصوص وردپرس میباشد؟

سوالی که همیشه پرسیده میشود این است آیا آموزش سئو وردپرس یعنی فقط محدود به وردپرس است؟! یا کلا سئو شامل وردپرس بوده یا بر روی هر سایتی با هر زبان برنامه نویسی قابل اجراست؟ باید گفت آموزش سئو به زبان ساده محدود به یک CMS خاص نبوده و شما اطلاعات سئو را میتوانید روی هر سایتی با هر زبان برنامه نویسی اجرا کنید. اما در بین وردپرس به واسطه داشتن افزونه های مختلف کار سئو شمارا راحت تر میکند و نهایتا چند درصد با سئو سایر سایت ها مسیر سئو شما تفاوت خواهد داشت که آن هم فقط محدود به افزونه هاست.

این تفکر را خارج کنید که فقط سئو مختص وردپرس بوده و باید روی آن اجرا شود. کسی که آموزش سئو کامل و جامع را دیده باشد به خوبی میتواند هر سایتی و هر کلمه کلیدی را سئو کرده و به صفحه اول گوگل و نتایج برتر برساند. پس سئو محدود به یک زبان برنامه نویسی خاص نمیباشد.

آیا سئو اینستاگرام هم داریم؟

اگر شما آموزش اینستاگرام را دیده باشید قطعا می دانید که چطور باید در این شبکه اجتماعی دیده شد. اما برخی از افراد که قصد دارند پیج های آنها در نتایج گوگل دیده شود فکر میکنند که آموزش سئو اینستاگرام را داریم و مخصوص این شبکه است. که باید گفت اینطور نیست. شما به واسطه اطلاعاتی که در پروفایل کاربری (بیو پیج) خود درج می کنید کسی کلمه ای را در گوگل سرچ کند ممکن است به واسطه آن اطلاعات و کلمه اگر در بیو پیج شما وجود داشته باشد پیج شما برای کاربران در نتایج گوگل نمایش داده شود. حال این نکته هم باید گفته شود اگر درگیری کاربران با پیج شما در اینستاگرام زیاد باشد احتمال اینکه پیج شما در نتایج گوگل دیده شود زیاد است.

آیا سئو یوتیوب داریم؟

مورد بعدی که به شدت مورد توجه بوده سئو یوتیوب است. آموزش سئو یوتیوب به صورت جداگانه وجود ندارد. سئو یوتیوب همان اطلاعاتیست که در کپشن پست های یوتیوب قرار می دهید و عنوان مطلب شماست. اما در این بین می توان یکسری کارهایی را انجام داد و یکسری لینکسازی هارا که صفحه یوتیوب شما و به نوعی آن محتوای یوتیوب شما سئو شود و در نتایج گوگل دیده شود. باید گفت کار کاملا متفاوتی قرار نیست انجام شود زیرا دنیای سئو یک مسیر مشخص دارد و شما روی هر پلتفری باید همان مسیر را طی کنید تا در نتایج گوگل دیده شود.

یوتیوب به واسطه اینکه ویدئو محور بوده پست های شما در بخش ویدئوهای یوتیوب بیشتر نمایش داده خواهد شد.

پیش نیاز آموزش سئو ؟

یادگیری سئو هیچ پیش نیازی ندارد یا به عبارتی پیش نیازهای بسیار عمومی دارد.

بسیاری از افراد تصور می کنند برای سئوکار شدن باید برنامه نویسی بلد باشند اما باید بگویم اینگونه نیست.

آشنایی با مرورگر های وب

این پیش نیاز سئو از موارد مهم و ضروری به شمار می آید. یک سئو کار باید بتواند خصوصیات و تفاوت های مرورگر های مختلف را نسبت به یکدیگر تشخیص داده و موارد مهم استفاده از آن ها را بداند. در ادامه به مهم ترین پیش نیازهای آموزش سئو که به مرورگر ها مربوط می شوند خواهیم پرداخت:

  • مدیریت تب‌های مرورگر (برگه های مرورگر)
  • آشنایی با Private Windows و تب Incognito، همچنین ویژگی ها و موارد استفاده از آن ها
  • آشنایی با بخش Inspect بخصوص نمایش صفحات وب در دستگاه های مختلف توسط این قسمت
  • توانایی کار با افزونه های مرورگر (Extensions)

آشنایی ابتدایی با HTML و CSS

اگر هدف شما از یادگیری سئو صرفا تولید محتوا باشد، نیاز چندانی به این بخش نخواهید داشت. اما اگر بخواهید فراتر از تولید محتوا در عرصه سئو قدم بردارید، آشنایی با کدهای HTML و CSS از اهمیت بیشتری برای شما برخوردار خواهد شد. اما در هر صورت بسیار مطلوب است که از سورس کد صفحه وب که در مرورگر کروم با کلید های ترکیبی U+Ctrl قابل نمایش است، سردرآورده و بتوانید متوجه مفهوم آن شوید.

برخی از موارد مهم در HTML که آشنایی با آن ها از پیش نیاز های یادگیری سئو محسوب می شود به شرح زیر می باشند:

  • تگ عنوان
  • تگ های هدینگ (H1 تا H6)
  • متا تگ های مهم و موثر در سئو که راهنمای ربات های موتورهای جستجو هستند.
  • تگ های استرانگ (Strong)، Bold و تفاوت میان این دو تگ
  • تگ a که برای لینک دادن استفاده می شود.
  • تگ div (در پیش نیاز های سئو از اولویت کمتری برخوردار است)
  • تگ های p و br
  • متن Alt تصاویر

توانایی کار با نرم افزارهای ویرایش عکس

همانطور که می دانید فتوشاپ محبوب ترین و معروف ترین برنامه ویرایش تصاویر می باشد و با یادگیری ابتدایی این نرم افزار، تمامی نیاز های شما در این بخش از سئو برطرف خواهد شد. برخی از موارد مهمی که در بحث ویرایش تصاویر، پیش نیاز اموزش سئو به شمار می آیند را در ادامه بیان خواهیم کرد:

  • ویرایش لوگو
  • تغییر رنگ پس زمینه تصاویر
  • ویرایش سریع تصاویر عکاسی شده
  • تغییر ابعاد تصاویر
  • کاهش حجم تصاویر

کامل ترین آموزش سئو از مبتدی تا جایی که بلد باشیم!

عبارات تبلیغاتی زیادی برای کامل ترین آموزش سئو داریم :

آموزش سئو کاربردی به زبان برایان دین + زیرنویس

صفر تا هزار آموزش سئو رایگان

کامل ترین آموزش سئو از سیر تا پیاز

آموزش سئو از آب تا کره

کامل ترین آموزش سئو از منفی صفر تا صد

ما هم برای بهتر شدن عنوان مقاله و افزایش CTR (که در همین مقاله توضیح می دهیم) این عنوان را برگزیدیم. “کامل ترین آموزش سئو از مبتدی تا جایی که بلد باشیم!”

زمانی تصمیم گرفتید وارد حوزه سئو شوید پس برای یادگیری و آموزش سئو از مبتدی و آموزش سئو به زبان ساده لحظه ای درنگ نکنید، زیرا هر روزه به ارزش و اهمیت سئو افزوده می شود و تاثیر آن را در دنیای دیجیتال با بیشتر شدن وب سایت های فروشگاهی و غیره به وضوح می توان حس کرد.

آموزش سئو از پایه به این دلیل حائز اهمیت است زیرا زمانی که شما در هر کاری از صفر آن را شروع می کنید آنگاه با زیر و بم آن آشنا هستید و از تمام نکات و جزئیات آن مطلع هستید و در صورت بروز مشکل سریعا می توانید آن را رفع کنید.

سوال اساسی : چرا رایگان سئو آموزش می دهیم؟

پیج های اینستاگرام را دیده اید که آموزش های رایگان می گذارند؟

کانال های تلگرام چطور؟

هر کدام هدفی مثل افزایش فالوئر یا تبلیغات دارند.

آموزش رایگان و کامل سئو شامل بیش از 70 درصد متقاضیان کسب و کارهای آنلاین می شود که برای شروع و افزایش درامد و کاهش هزینه ها لازم است به فضای وب کشور رجوع کنند.

ما به این 70 درصد کمک می کنیم کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنند و در مرحله بعد اگر خواستند جزء 30 درصد برتر باشند از کمک های ویژه تر مجموعه پرتوتلکام استفاده کنند.

حالا در این بین ممکن است کسانی دل و دماغ یادگیری سئو عملی نداشته باشند یا نمی خواهید زیاد زحمت بکشند! یا وقت ندارند، می توانند از مشاوران، متخصصان و آژانس های سئو در سراسر ایران کمک بخواهند یا بخواهند ما سئوکارشان باشیم.

سئو ترفند دارد یا کار اصولی است ؟

سوالی که قطعا خیلی پرسیده میشود این است که ترفند های کاربردی سئو یعنی چه ؟

باید گفت تو سئو ترفندهایی برای افزایش رتبه وبسایت شما در گوگل وجود دارد که می توانید انجام دهید. اما برخی از این ترفندهای سئو حساس می باشد یعنی اگر به خوبی آموزش سئو سایت را ندیده باشید و این ترفندهارا انجام دهید ممکن است در ادامه مسیر به مشکل بر بخورید. به صورت کلی باید گفت در سئو دنبال ترفند و یا راهکار خیلی خاصی نباشید که قوانین گوگل را بتوانید دور بزنید.

همین آموزش هایی که در زمینه سئو وجود دارد را به خوبی و مستمر اجرا کنید قطعا بازخورد خیلی خوبی برای شما خواهد داشت.

این نکته را جهت یاد اوری عرض کنیم که آموزش های رایگان سئو نسبت به بسیاری از دوره ها و پکیج ها اثر مثبت تری دارد .

زمان آموزش سئو چقدر است؟

یک سوالی که بسیار متداول است این است که یادگیری سئو چقدر طول می کشد؟ برای اینکه بتوانید سئو را یاد بگیرید، باید حداقل 3 تا 6 ماه زمان بگذارید و یادگیری نیز به این صورت است که شما صرفا مفاهیم و نقشه راه را در این مسیر یاد خواهید گرفت و هرچه زمان بگذرد و تجربه شما در مسیر بیشتر شود، یادگیری شما نیز تکمیل خواهد شد.

اما برای اینکه کسی ادعا کند که سئو را به خوبی یاد گرفته است، حداقل باید یک سال در این مسیر زمان بگذارد و کسب دانش و تجربه کند. در کنار آن هرچقدر تجربه و دانش شما بیشتر باشد، درآمد شما به عنوان یک سئوکار بیشتر خواهد شد و این یک امر عادی بین کسانی است که می خواهند به شما پروژه سئو دهند.

روش کار کامل ترین آموزش سئو رایگان

شروع آموزش سئو از کجا؟

  • برای شروع آموزش سئو و یادگیری سئوی سایت، باید از منابعی که به صورت فارسی و اینترنتی در سطح نت وجود دارند، استفاده کنیم. این منابع با یک سرچ ساده در دسترس شما خواهند بود و می توانید از منابعی همچون backlinko.com و ahrefs.com و moz.com و … برای یادگیری استفاده کنید. اگر بر روی زبان انگلیسی مسلط نیستید و خواندن مطالب انگلیسی برای شما سخت است، می توانید از مطالبی که سایت برتر آموز برای شما تدارک دیده است، استفاده کنید.
  • تماشای ویدئویی رایگان مرحله بعدی در آموزش سئو از پایه است. پلتفرم هایی نظیر یوتیوب حاوی محتواهای زیادی است که شما برای یادگیری سئوی مقدماتی می توانید از آن استفاده کنید. همچنین اگر کسی مهارت سئویی مناسبی دارد، می تواند در این پلتفرم اقدام به بارگذاری محتوا کند و از این طریق درآمد دلاری نیز داشته باشد. اگر علاقمند به فعالیت در یوتیوب هستید، آموزش یوتیوبری برای شما بسیار مفید است.
  • مرحله آخر در آموزش سئو مقدماتی این است که شما با شرکت در کلاس ها و دوره های آموزش سئو بتوانید مهارت و دانش خود را افزایش دهید. البته همانطور که بالاتر نیز گفته شد، این مرحله به معنای اتمام آموزش نیست و برای آموزش seo باید مرتبا خودتان را به روز نگه دارید و سعی کنید مطالب جدیدی یاد بگیرید.

در حوزه سئو علاوه بر توضیحات تئوری که در این زمینه وجود دارد بسیاری از مسائل نیز لازم است تا بصورت عملی توسط سئوکاران توضیح داده شود و مرحله به مرحله اجرا شود تا افراد بتوانند کاملا موضوع را درک کرده و با اصول هر مبحث آشنا شوند.

کامل ترین آموزش سئو رایگان شامل مباحث زیر است :

  • اصطلاحات مهم سئو
  • ۵ بخش مهم آموزش سئو رایگان
  • موتورهای جستجو
  • مهمترین الگوریتم های گوگل
  • سئو تکنیکال
  • سئو داخلی
  • سئو خارجی
  • سرچ کنسول
  • آموزش رایگان SEO با ترفندهای کاربردی

اصطلاحات مهم در آموزش سئو سایت

تو این بخش آموزش سئو رایگان قصد داریم اصطلاحات مهم در سئو رو برای شما بگیم که اگر جایی دیدید و یا کسی به شما گفت بدانید چه معنایی را میدهد.

سرچ ارگانیک | Organic Search : بدان معناست که کاربر از طریق سرچ کلمات در گوگل وارد سایت شما بشود را Organic Search میگویند. ورود به سایت از طریق کلیک بر روی لینک های تبلیغاتی و بنرهایی از این سری شامل جستجوی طبیعی نمیشود.

نتایج طبیعی | Organic Results : از اسمش مشخص هست نتایجی که طبیعی باشد در نتایج گوگل، نه اینکه نتیجه هایی که جزو تبلیغات گوگل هستند برای مثال در کنار برخی از نتایج گوگل علامت ad را مشاهده میکنید اینها جزو ارگانیک ریزالت ها نمیباشد.

ترافیک طبیعی | Organic Traffic :  ورودی هایی که از سمت سرچ گوگل وارد سایت شما میشود را ارگانیک ترافیک میگویند.

نتایج پولی | Paid Result : در نتایج گوگل یکسری نتیجه ها و سایت هایی وجود دارد که با پرداخت هزینه به این نقطه رسیده اند و شما وقتی روی آنها کلیک میکنید از حسابشان کسر میگردد که به آنها نتایج گولی یا پید ریزالت میگویند.

چگالی کلمه کلیدی | keyword density :  یکی از موضوعات مهم سئو یک صفحه و سئو محتوانویسی همین کیورد دنسیتی میباشد که رعایت تکرار نسب کلمه کلیدی به کل کلمات محتواست، به نوعی که نباید خیلی کلمه کلیدی اصلی خودتونو در صفحه تکرار کنید.

۱-سئو داخلی On-Page

عملیات سئو داخلی بر روی صفحات سایت شما به معنای بهینه سازی وب سایت برای تاثیرگذاری بر نتایج جستجوی ارگانیک است. در واقع بهتر است این طور بگویم: بر اساس آموزه های آموزش سئو ما، سئو داخلی کلیه فعالیت هایی است که شما به سادگی به آن در سایتتان دسترسی دارید و البته تاثیر زیادی هم در بهبود رتبه سایت شما دارد. مثلا:

  • برچسب های متا
  • تگ های heading
  • ساختار urlها
  • بهینه سازی تصاویر
  • محتوا
  • structured data
  • سرعت لود سایت

سئو داخلی به معنای کارکردن و بهینه کردن تمام اصول، ابزارها و تکنیک ها در سایت موردنظر می باشد، از جمله کلمات کلیدی، لینک سازی داخلی، آدرس URL، افزایش سرعت سایت و بسیاری از این موارد که در جهت بهبود شرایط سایت در جهت استفاده راحت تر کاربر می باشد را سئو داخلی سایت می گویند.

۲-سئو خارجی Off-Page

ملیات سئو خارجی به کلیه فعالیت های گفته می شود که برای گرفتن لینک از سایت های دیگر صورت می گیرد. روش های زیادی برای به دست آوردن بک لینک وجود دارد:

سئو خارجی به معنای کارکردن و تمرکز بر محتوا و وضعیت سایت مورد نظر از دید دیگران است، از جمله، کامنت مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، وبلاگ نویسی، ریپورتاژ آگهی و غیره . .

  • ارسال ایمیل
  • وبلاگ نویسی
  • رپورتاژ آگهی
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی
  • ارتباط با افراد و برندهای مشهور و تاثیرگذار
  • نوشتن مطالب ارزشمند
  • و بسیاری دیگر که در ادامه به آن خواهیم رسید.

۳-سئو کلاه سفید

سئوی کلاه سفید

سئو کلاه سفید در بخش آموزش سئو رایگان بسیار زیبا و روان بیان شده است، روش ها و اصولی در آموزش سئو هستند که مسیر اصلی آنها جذب کاربر واقعی می باشد.

۱۰ مورد از تکنیک های سئوی کلاه سفید

  • تحقیق کلمه کلیدی
  • لینک های طبیعی
  • برندسازی صحیح
  • استراتژی ساخت محتوا
  • بهینه سازی داخلی
  • انتخاب عبارات کلیدی مناسب
  • تمرکز بر کیفیت
  • ساخت لینک طبیعی
  • تولید محتوای باکیفیت و تخصصی
  • ساخت برند اصولی
  • بهینه سازی سایت
  • On-Page seo , Off-Page seo
  • بروزرسانی محتوای قدیمی
  • استفاده از محتوای چندرسانه ای
  • افزایش سرعت سایت
  • بهینه سازی تصاویر

۴-سئو کلاه سیاه

شما گوگل را گاگول فرض کرده اید؟! 🙂

تکنیک های سئو کلاه سیاه می تواند شما را در مدت زمان کوتاه به صدر نتایج SERP برساند، اما موتورهای جستجو دیر یا زود این وب سایت ها را شناسایی و به شدت جریمه خواهد کرد.

دقیقا مقابل سئوی کلاه سفید می باشد، به این معنا که در سئوی کلاه سیاه دیگر خبری از روش های اصولی، طبیعی و قانونی نمی باشد و اکثر راهکارهایی که در آموزش سئو رایگان در مبحث سئو کلاه سیاه ارائه شده است از دیدگاه گوگل غیرطبیعی بوده و بسیار ریسک بالایی دارد.

  • PBN
  • ریدایرکت های مخفیانه
  • محتوای مخفی
  • استفاده نادرست از کلمات کلیدی
  • دستکاری موذیانه لینک ها
  • بک لینک های نامرتبط
  • مزرعه لینک
  • ارسال نظرات اسپم

۵-سئو کلاه خاکستری

در این روش هی تعریف دقیقی وجود ندارد اما می توان این گونه معنا کرد که به اندازه سئوی کلاه سفید طبیعی و قانونی نمی باشد و همچنین به اندازه سئوی کلاه سیاه نیز غیرقانونی و غیر طبیعی نیست.


6 بخش مهم در آموزش سئو

اما گوگل استفاده از سئو کلاه خاکستری را نیز به سئوکاران پیشنهاد نداده و در استفاده از آن هشداد داده است زیرا ممکن است مشمول جریمه شوند.

  1. عملکرد موتورهای جستجو
  2. الگوریتم های گوگل
  3. سئو تکنیکال
  4. سئو داخلی
  5. سئو خارجی
  6. سرچ کنسول

1-عملکرد موتورهای جستجو

موتورهای جستجو شامل سه بخش اصلی هستند:

  • خزیدن
  • ایندکس کردن
  • انتخاب نتایج

خزیدن یا Crawling

خزیدن یا کراول کردن به معنای اسکن کردن وب سایت، بخش های مختلف آن، محتوا، عبارات کلیدی، تگ های h، لینک ها، تصاویر و هزاران المان دیگر است. هر اطلاعاتی که از وب سایت ها در موتورهای جستجو نمایش داده می شود حاصل خزیدن آن موتور جستجو در سایت است.

خزنده ها تمام لینک های که سایت ها به همدیگر می دهند را تشخیص می دهد. آنها بارها و بارها وارد سایت ها شده و اطلاعات آن ها را تجزیه و تحلیل می کنند. در واقع این ربات ها به طور مرتب در حال خزیدن در صفحات مختلف وب هستند.

ایندکس کردن

پس از مرحله خزیدن سایت، ایندکس کردن صفحات آغاز می شود. این فهرست را به عنوان یک کاتالوگ غول پیکر و تمام نشدی که پر از وب سایت های سراسر جهان است، تصور کنید. ایندکس شدن وب سایت ها معمولا کمی طول می کشد. براساس تجربه ما به صورت معمول از 1 تا 10 روز طول خواهد کشید.

می توانید با استفاده از الگوریتم زیر، صفحاتی از وب سایتتان که قبلا ایندکس شده اند را ببینید:

site:domain.com

علاوه بر این هربار که تغییر کند، دوست خوب خزنده ما دوباره آن را اسکن می کند. به خاطر داشته باشید تا زمانی که صفحات سایت شما در گوگل ایندکس نشده باشند، در نتایج قابل مشاهده نیستند.

انتخاب نتایج

تمامی مقاله های آموزش سئو بر این قضیه اتفاق نظر دارند که نتایج برای صاحبان سایت ها و کاربران بسیار مهم است. هنگامی که کاربر اینترنتی یک پرس و جو ارسال می کند (یک کلمه کلیدی را جستجو می کند) موتور جستجو فهرست عظیم خود را بررسی می کند و نتایج منطبق را بیرون می آورد. این یک روند بررسی انتخاب ها از بین میلیون ها انتخاب موجود در سایت ها براساس الگوریتم های مختلف است.

شرکت هایی که موتورهای جستجو (Yahoo, Microsoft, Google) را اداره می کنند، سعی می کنند محاسبات دقیق الگوریتم های خود را مخفی نگه می دارند. با این وجود بسیاری از عوامل و فاکتورها کاملا شناخته شده هستند.

7 فاکتور رتبه بندی نتایج سرچ گوگل

محتوای هدفممند

سایت بهینه شده (سئو شده)

لینک با کیفیت

سرعت سایت

رضایت بصری کاربر

محتوای منحصر بفرد (بروز و آپدیت)

عمر دامنه

برخی دیگر از عوامل مهم رتبه بندی (نسبت به هم اولویت ندارند):

  • استفاده از کلمات و عبارات کلیدی مرتبط 
  • استفاده از HTTPS
  • ارتباط بک لینک ها
  • میزان خوانایی محتوا
  • قدرت موضوعی
  • اشتراک در شبکه های اجتماعی
  • AMP

2-مهمترین الگوریتم های گوگل

 زمانی که شما جمله یا کلمه ای را در گوگل سرچ مس کنسد و یا به دنبال محتوای خاصی هستید، آن وقت سایت ها، کتاب ها، مقاله ها و تمام داده هایی که با جمله مدنظر شما مرتبط است را به شما نمایش می دهد، تمامی این مسائل به الگوریتم های گوگل مرتبط می باشد.

از این رو با یادگیری آموزش سئو رایگان می توان با استفاده از تکنیک ها و روش های مختلف توجه الگوریتم های گوگل را به سمت خود بیاوریم و بتوانیم رتبه و جایگاه خود را در گوگل بهبود دهیم.

  • الگوریتم پاندا(Panda) 

گوگل در سال ۲۰۱۱ از این الگوریتم خود به جهت جلوگیری از کپی برداری سایت ها از یکدیگر رونمایی کرد، از آن پس برای رسید به رتبه خوبی در گوگل هرگز نباید عکس، متن، ویدئو و یا هیچ داده دیگری را از وبسایت های دیگر کپی برداری کرد.

  • الگوریتم برت(Bert)

گوگل با طراحی الگوریتم برت توانسته با کاربر ارتباط راحت تری برقرار کند، و بتواند از برای جستجوهای کاربران پاسخ بهتر و معقولی پیدا کند.

  • الگوریتم کبوتر(Pigeon)

کلمات کلیدی از روزی بسیار مهم شدند و بر سر زبان ها افتادند که الگوریتم کبوتر به روی کار آمد.

با سرچ موضوعی در گوگل الگوریتم کبوتر ابتدا در سایت هدف به دنبال کلمه کلیدی که به آن موضوع مرتبط است را جست و جو می کند و به محض اولین دریافت گوگل را از آن مطلع می کند.

  • الگوریتم پنگوئن(Penguin)

یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل است که تمرکز بر لینک ها و بک لینک های سایت دارد، در ادامه به توضیح لینک سازی نیز می پردازیم.

گوگل به بک لینک ها بسیار اهمیت می دهد و شما باید بتوانید از بک لینک های پرقدرت استفاده کنید تا تا از گوگل رتبه خوبی نیز بگیرید.

  • الگوریتم مرغ مگس خوار(Hummingbird)

تا قبل از طراحی و ارائه الگوریتم مرغ مگس خوار اصولا وبسایت هایی رتبه خوبی در گوگل می گرفتند که از تعداد بیشتری کلمات کلیدی استفاده می کردند.

اما با آمدن الگوریتم مرغ مگس خوار این موضوع کاملا برعکس شد و وبسایت هایی که کلمات کلیدی را به تعداد دفعات بسیار زیادی استفاده کنند از طرف گوگل جریمه می شوند، تا محتوای با کیفیت در اختیار کاربران قرار بگیرد.

  • الگوریتم گوره خر(Zebra)

این الگوریتم تمرکز بیشتری بر سایت هایی دارد که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارند و آن دسته سایت هایی که برای کاربر ارزشی قائل نباشند را به کاربران نمایش نمی دهد.

الگوریتم گوره خر به مشتری مداری و اینکه کاربران بعد از بازدید از سایت شما راضی باشند بسیار اهمیت می دهد و اگر بتوانید کاربران را راضی نگه دارید الگوریتم گوره خر را به خوبی حل کرده اید.

با توجه به بررسی الگوریتم های گوگل و جلو رفتن در مطالب آموزش سئو رایگان به اهمیت و ضروری بودن سئو برای بهبود رتبه سایت و در پی آن به افزایش فروش پی می بریم.


3-سئو تکنیکال

تمرکز اصلی در سئو تکنیکال بر روی مسائل فنی وبسایت است تا موتور جستجوی گوگل بتواند وبسایت ما را بهتر درک کند و همچنین بعد از گذاشتن سایت در اختیار کاربر رضایت آن ها را جلب کند.

سئو تکنیکال به مراحلی وابسته است که اگر آن ها را به درستی رعایت کنیم قطعا می توانیم بهبود رتبه سایت و در نتیجه افزایش فروش سایت را تجربه کنیم.


4-سئو داخلی

همانطور که پیش تر نیز در بخش ۵ اصطلاح مهم در آموزش سئو در رابطه با سئو داخلی و اهمیت آن آشنا شدیم، در ادامه به معرفی و توضیح چند ابزار مهم و کاربردی در راستای بهبود وضعیت سئو داخلی می پردازیم:

  • گوگل سرچ کنسول

ابتدا معرفی گوگل سرچ کنسول که مهمترین و کاربردی ترین ابزار در حوزه سئو می باشد را آغاز می کنیم.

آشنایی با تنظیمات کنسول جستجوی گوگل (یا همان ابزار وبمستر تولز قدیمی) یکی از اصول اولیه سئو است. این ابزار به شما کمک می کند عملکرد سایت خود را در موتور جستجوگر گوگل نظارت و تحلیل کنید.

کنسول جستجو به شما کمک می کند تا رتبه بندی کلمات کلیدی، CTR ها، مجازات های احتمالی گوگل و بسیاری از داده های مفید دیگر را برای سئو فنی، تجزیه و تحلیل کنید.

نحوه کار با سرچ کنسول

اگر شما نیز برای اولین بار با گوگل سرچ کنسول روبه رو شده اید و چیزی از آن نمی دانید که چگونه باید با آن کار کرد، لازم است با آموزش سئو رایگان در ادامه همراه باشید تا نحوه کار با وبمستر تولز را یاد بگیرید.

۱-ابتدا باید وبسایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنید.

۲-در مرحله دوم نیاز است تا ثابت کنید مالک اصلی وب سایت هستید زیرا اطلاعات موجود در گوگل سرچ کنسول محرمانه می باشد.

۳-در مرحله سوم می بایست مالک سایت و کسب و کارمشخص شود، صاحب سایت به تمامی نقاط سایت دستزسی دارد و کاربران اطلاعات را مشاهده می کنند.

۴-مرحله چهارم، زمانی است که ۳ مرحله اول را با موفقیت طی کرده باشیم سپس باید نقشه سایت را در GSC ثبت کنیم، زیرا نقشه سایت می تواند به کسب رتبه بهتر در گوگل به ما کمک کند.

۵-حالا زمان آن رسیده تا از ابزارها درراستای بهبود وبسایت خود استفاده کنید.

شما با داشتن و فعالسازی سرچ کنسول برای ساتتون میتوانید به صورت دقیقا اطلاعات روزانه سایت خودتون و شرایط سایت در گوگل را متوجه بشید. برای مثال چقدر روزانه در نتایج گوگل دیده میشوید، چقدر کلیک روی نتایج سایت شما میشود، ارورهای سایت شما چیست، لینکسازی های خارجی شما چطور است و خیلی از موارد دیگر که سرچ کنسول به صورت دقیق و خیلی کامل همه این موردهارا به شما خواهد گفت.

برای مثال اولین تصویر بعد از فعالسازی سرچ کنسول برای ساتتون میبینید نمودار زیر است. ( البته این نمودار و اعداد بعد از چندین روز برای شما خواهد آمد بعد از اولین فعالسازی ) حالا این نمودار در سرچ کنسول یعنی چی؟ در دوره آموزش سئو کامل به سرچ کنسول پرداختیم و همه این موارد رو با جزئیات به شما آموزش داده ایم.

توتال کلیک در سرچ کنسول (Total Clicks) : مجموع کلیک هایی که سایت شما در نتایج گوگل گرفته است را به شما نمایش میدهد. ( این نمایش طبق تاریخ مشخص شده است برای مثال طی 3 ماه اخیر ). برای مثال طبق تصویر زیر 905 هزارتا کلیک طی 3 ماه اخیر روی نتایج این سایت در گوگل انجام شده است.

توتال ایمپریشن در سرچ کنسول (Total Impressions) : به تعداد دفعاتی که سایت شما در نتایج گوگل دیده شده است میگویند ایمپریشن. برای مثال طبق تصویر زیر سایت مورد نظر طی 3 ماه خیر 6 میلیون و 310 هزار بار در نتایج گوگل دیده شده است.

اورج سی تی آر در سرچ کنسول ( Average CTR ) : نرخ تبدیل سایت را CTR میگویند. حالا Average CTR یعنی میانگین نرخ کلیک روی نتایج سایت شما در گوگل. که در آموزش سئو دقیقا این امر یکی از مهمترین بخش هاست که آموزش داده میشود تا افزایش پیدا کند. هرچی CTR سایت شما زیادتر باشد یعنی شرایط سایت شما خوبه. اینجا 14/3 % نرخ تبدیل سایت مورد نظر است.

اورج پوزیشن در سرچ کنسول ( Average Position ) : این مورد یعنی میانگین رتبه صفحات و کلمات کلیدی سایت شما در نتایج گوگل. این عدد هرچی به عدد 1 نزدیک تر باشد یعنی شما به رتبه یک گوگل نزدیک تر هستید و شرایط خوبی دارید.

  • Fetch as Google

طبق روال و بصورت طبیعی سایت های نوپا در زمان ایجاد صفحه جدید مدت زمانی باید طی شود تا صفحه توسط گوگل ایندکس شود.

اما مشکل بزرگی که وجود دارد گاهی توسط افراد سودجو و سارقین اطلاعات بوجود می آید این است که لین افراد قبل از ایندکس شدن صفحه توسط گوگل اطلاعات را کپی کرده و با نام خود منتشر می کنند!

گاهی پیش آمده است که صفحه کپی کننده سریعتر از صفحه اصلی ایندکس شده و این بدترین قسمت ماجرا می باشد، اما با ابزار Fetch as Google می توان بدون تلف کردن وقت صفحه خود را به گوگل معرفی کنیم.

  • Security Issues

یکی از ابزارهایی که می تواند از وبسایت ما در برابر هک شدن حفاظت کند می توان به Security Issues اشاره کرد، زیرا در گذشته هکرها اهدافشان از هک وبسایت به اندازه امروزه خطرناک نبود.

  • PageSpeed Inights

آمار و تحقیقات نشان داده است که کاربران بین ۲ تا ۵ ثانیه برای لود سایت صبر می کنند و اگر سایت لود نشود قید آن را می زنند و برای رفع نیاز خود به سراغ سایت دیگر می روند.

پس از این جهت سرعت سایت بسیار اهمیت دارد زیرا اگر هرچقدر نیز برای کاربر تلاش کنیم و تمام قوانین را در متن و محتوا و غیره … در سایت خود رعایت کنیم اما سرعت سایت پایین باشد و کاربر وارد سایت نشود به معنای هدر رفتن تمام زحمات ما است.

با استفاده از این ابزار با نام PageSpeed Inights می توان سرعت سایت مورد نظر را اندازه گرفت.

جهت آموزش سئو داخلی سعی می کنیم لیست تمام موارد موثر در سئو داخلی را برای شما با توضیحات شرح دهیم. بیایید با کارهایی که می توانیم در وردپرس انجام دهیم، شروع کنیم.


1- کلمات کلیدی پر جستجو

آیا قصد دارید در مورد موضوعی که بیشتر مورد جستجو مردم است، بنویسید؟ آیا مطمئن هستید به اندازه کافی در مورد موضوع انتخابی خود تحقیق کرده اید؟ آیا می تونید ایده های جدیدی به موضوع مد نظر خودتون اضافه کنید؟ آیا در زمان مناسبی قصد تولید و سئو محتوا را دارید؟

این ها سوالات اصلی قبل از شروع تولید محتوا است و مهم نیست که این ها برای سایت باشید یا وبلاگ و یا حتی ریزتر(یک صفحه فرود محصول). بخش تحقیق کلمات کلیدی مناسب مهم ترین قسمت این ساخت محتوا برای وب است. البته که ما در مورد انجام تحقیقات کلمات کلیدی در ادامه این مقاله و به خصوص در آموزش سئو حرفه ای که به صورت حضوری برگزار می شود، می پردازیم.

2- تگ های Title، Description و Headlines

ساخت یک متا تگ عنوان و توضیحات جذاب. قبلا هم بارها و بارها به تاثیر عنوان در بهبود رتبه در سئو سایت اشاره داشته ایم. همواره شما برای ساخت محتوای ارزشمند و سئو شده نیاز دارید یک کلیدواژه مرکزی داشته باشید تا محتوایتان را حول آن بسازید. البته کاربران شما هم از همین طریق محتوای شما را پیدا می کنند.

از طرفی لطفا از توضیحات سئو یا همان meta description به عنوان یک فرصت عالی برای جذب کاربران و البته افزایش رتبه در گوگل استفاده کنید.

کاربران و و موتورهای جستجو را متقاعد کنید که سایت شما بهترین انتخاب است!

یک بار دیگر، به تعامل کاربردی با کاربر بیاندیشید و کلمات بی ارزش و کم جستجو را انتخاب نکنید. به رقبای خود دقت کنید، اجره تحلیل کنید که چه چیزی برای آن ها مفید بوده است و استراتژی خود را بسازید.

نکات ساده و بسیار مهم title tags and headlines:

  • گوگل حداکثر 70 کاراکتر برای عنوان و 155 کاراکتر برای description (به روز شده در تاریخ 14شهریور 98) در صفحه نتایج خود نشان می دهد.
  • برای افزایش خوانایی و تاثیر بیشتر محتوا در سئو، حتما از تگ های h1 تا h6 درست و به اندازه استفاده کنید.
  • پیش نمایش نتایج جستجو را با استفاده از ابزارهایی مثل SEOSiteCheckup و افزونه های وردپرس بررسی کنید.

3- از آدرس های سئو شده استفاده کنید (Use SEO-friendly URLs):

از استفاده از URLهای ایجاد شده به صورت اتوماتیک با ارقام و کاراکترها، خودداری کنید

کارشناسان SEO و وبلاگ نویسان بزرگ می گویند؛ url های کوتاه در گوگل رتبه بالاتری دارند. این مسئله را امیر قمصری هم تجربه کرده و در دوره آموزش سئو آسمان خراش به به آن تاکید می کند. قطعا این مهم به بحث تجربه کاربری بر می گردد. البته یادآور شوم که این بدان معنا نیست که یک url شامل 20 کلمه اشتباه و یا از نظر گوگل مردود نیست. باید تعادل را حفظ کنید و اگر هم نمی توانید آدرس های کوتاه و معنادار بسازید، url شما بیشتر از 8 کلمه نشود.

4- چند رسانه ای (Multimedia)

دوست دارید بازدیدکنندگان خود را درگیر کنید؟ از تصاویر، اینفوگرافیک ها، نمودارها و فیلم های آموزشی استفاده کنید. آنها منجر به کاهش نرخ پرش و تعامل بیشتر می شوند. بعضی چیزها باید به شیوه قدیمی و با همان تکنیک ها نوشته شوند اما محتوای چندرسانه ای یک ضرورت بی بدلیل است!

پخش و انتشار ویدئو یکی از داغترین روندهای بازاریابی طی چند سال اخیر بوده است. علاوه بر این، فیلم های آموزشی به افراد انگیزه می دهند تا محتوای شما را دوست داشته باشند، آنها را به اشتراک بگذارند و حتی اظهارنظر کنند.

چند نکته ساده و مهم برای محتوای چندرسانه ای:

  • تصاویر خود را با استفاده از تغییرات در نام فایلهای مربوطه، محتوای alt و حجم عکس ها بهینه سازی کنید.
  • از درج نمودار و فیلم در محتوای خود حتما استفاده کنید.
  • فراموش نکنید که در داخل محتوای چند رسانه ای، متن ها را نیز ذکر کنید و در درون آن از کلمات کلیدی استفاده نمایید.

5- لینک های خارجی و لینک های داخلی

استفاده از لینک های خارجی، سیگنال ارتباطی با موضوع شما به گوگل می دهد. حتما در محتوای خود به منابع معتبر و دارای رنک بالا لینک بدهید تا این سیگنال ارتباطی مهم را از دست ندهید.

لینک های داخلی راهی فوق العاده برای تبلیغ سایر مقالات یا بخش های سایت شماست! دسترسی به آنها ساده تر شده و منجر به تعامل بیشتر می شود. لینک های داخلی همچنین به رباتهای گوگل کمک می کنند تا ساختار وب سایت را بهتر درک کنند. مثلا ما از همین مقاله آموزش سئو که در حال مطالعه آن هستید، برای لینک دهی هم استفاده می کنیم.

چند نکته ساده و مهم برای لینک های داخلی و لینک های خارجی:

  • لینک های خارجی ممکن است به صورت مستقیم در بهبود رتبه شما اثرگذار نباشند، اما استفاده از آن ها بسیار توصیه می شود.
  • بسته به طول محتوا از 2 تا 3 لینک داخلی استفاده نمایید.
  • خزنده های گوگل این پیوندها (لینک های داخلی و خارجی) را به صورت دقیق بررسی می کنند. پس سعی نکنید برای پیوندهای نامناسب یا … تقلب کنید و خودتان را گول بزنید!
  • برای لینک های داخلی خوشه بندی را اعمال کنید.

6- مخاطبانتان را با خودتان درگیر کنید!

محتوای عالی و باکیفیت، بدون نیاز به پیاده سازی تکنیک آموزش سئو خاصی، خودبه خود اشتراک گذاری می شود. این عبارت مربوط به گذشته است. امروزه مردم تنبل شده اند و کلیدهای به اشتراک گذاری مطالب همیشه باید در وب سایت شما و دم دست آنها باشد. (البته این مورد در سایت های ایرانی به دلیل مسدود شدن بسیاری از شبکه های اجتماعی برای ایرانی ها داستان متفاوتی دارد). به گفته سایت BuzzSumo از سال 2015 به بعد در کل دنیا میزان به اشتراک گذاری مطالب سایت ها کاهیش پیدا کرده است.

این مسئله علاوه بر فیس بوک، توییتر یا لینکدین برای شبکه های اجتماعی تخصصی تری همچون پینترسنت هم پیش آمده است.


نکات سئو داخلی و تکنیک های آن

ما می توانیم سئو فنی (مباحث فنی سئو) را به عنوان بخشی از سئو داخلی که بیشتر به موارد فنی می پردازد، طبقه بندی کنیم. معمولا حداقل به برخی مهارتهای مربوط به طراحات یا توسعه دهندگان وب احتیاج دارید. اما نترسید! بسیاری از کارها را می توانید به سادگی در وردپرس انجام دهید.

این ها مهمترین نکات فنی سئو هستند که باید بر روی آنها تمرکز کنید:

1- سرعت سایت – Website speed

سرعت وب سایت یکی از عوامل رتبه بندی است که باید در هر مطلب آموزش سئو به آن پرداخته شود. مشخص است که 50% از کاربران انتظار دارند یک سایت در 2 ثانیه یا کمتر از آن بارگذاری شود و اگر در 3 ثانیه بارگذاری نشود آن را ترک می کنند.

نکات مهم:

  • سرعت سایت خود را در ابزار سنجش سرعت گوگل بررسی کنید.
  • تصاویر سایت را بهینه سازی کنید، فشرده سازی GZIP را فعال کنید، کدهای HTML را بهینه سازی کنید، فایلهای JS و CSS را فشرده و بهینه کنید و در نهایت تلاش کنید تا سرعت لود سرور شما هم پایین باشد.
  • در انتخاب هاست مناسب و بررسی کیفیت آن بسیار دقت کنید.

2-Robots.txt

فایل robots.txt فایلی است که به خزنده ها می گوید که کدام بخش از وب سایت را نمی خواهید آنها ایندکس کنند. آدر این فایل در پایین قرار گرفته است و مشاهده آن هم برای همه آزاد است.

نکات مهم:

  • برای مخفی کردن محتوا از موتورهای جستجو از robots,txt استفاده نکنید.
  • همواره حواستان باشد که خزنده های مخرب را از طریق این فایل مسدود کنید.

3- بهینه سازی برای موبایل – Mobile optimization

بهینه سازی سایت ها برای موبایل یک ضرورت در دنیای آموزش سئو است. دنیا از سوی لپ تاپ و کامپیوتر شخصی به سمت موبایل در حال تغییر است. در واقع، اگر شما سایتی داشته باشید که برای موبایل بهینه سازی نشده باشد، هرگز رتبه خوبی به دست نمی آورید.

گوگل از مارس 2018 شروع به رتبه بندی اساسی سایت ها بر اساس شرایط نمایش آن ها در موبایل کرد. در این شرایط گوگل از نسخه نمایشی موبایل سایت شما در رتبه بندی و نمایش در گوشی های تلفن همراه استفاده می کند و اگر سایتی در موبایل به درستی نمایش داده نشود، حتی اگر در جستجوهای Desktop در رتبه های اول هم باشد، باز هم در موبایل رتبه خوبی نخواهد داشت.

نکات مهم:

  • حالت ریسپانسیو سایت خود را در ابزار Mobile-Friendly Test بررسی کنید.
  • رتبه های عبارات کلیدی مهم خود را در نتایج جستجو موبایلی بررسی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که نسخه موبایل شما بسیار و جذاب و حرفه ای عمل می کند.

البته شما از AMP (صفحه های شتاب دهنده موبایل) هم می توانید استفاده کنید. این مورد که کد HTML با ویژگی های سفارشی و کدهای اختصاصی برای نمایش سریعتر محتوای استاتیک است. در سال 2017، AMP یکی از مهمترین پروژه های گوگل در جستجوی موبایلی شد. در حال حاظر اطمینانی از آینده آن است. باهم باید ببینیم آینده این پروژه بزرگ چه خواهد شد.

4- نقشه سایت – Sitemap

نقشه سایت یا همان Sitemap به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای شما را راحت پیدا کرده و ایندکس کنند. سایت مپ شامل تمام صفحات مهم سایت هاست. به همین سبب هم حتما باید در هنگام اجرای یک سایت بزرگ و سنگین با ساختاری ساده یا پیچیده، یک سایت مپ بهینه داشته باشیم.

یادتان باشد که داشتن نقشه سایت سبب بهبود رتبه بندی شما در گوگل نمی شود. به گفته گوگل و اکثر مدرسین آموزش سئو در جهان، مذایای ارزشمندی دارد اما نداشتن آن هم هرگز باعث مجازات نخواهد شد.

نکات مهم:

  • تمام سایت ها نیاز به sitemap ندارند.
  • انواع مختلفی از نقشه سایت وجود دارد اما فقط نسخه XML آن صحیح است.
  • یک نقشه سایت نباید بیشتر از 50.000 آدرس را در خود جای دهد و البته نباید بیشتر از 50 مگابایت هم حجم داشته باشد.
  • مکان سایت مپ در روت اصلی سایت است.

5-سئو خارجی

“سئو خارجی از جمله تکنیک هایی است که در بیرون سایت اما برای بهبود سایت انجام می دهیم”

اصول لینک سازی خارجی در ویدئو آموزش سئو رایگان توسط خانوم سین آموزش داده شده، همین حالا می توانید وبینار اصول لینک سازی خارجی را تهیه کنید.

در ادامه چند مورد از تکنیک های سئو خارجی را معرفی خواهیم کرد که در آموزش سئو رایگان از اهمیت بالایی برخوردار است:

شبکه های اجتماعی

امروزه کمتر کسی را می توان یافت که از شبکه های اجتماعی استفاده نکند، بنابراین می توان از شبکه هایی مانند لینکدین، تویتر، فیس بوک برای سئو خارجی استفاده کرد.

 هر لینکی که توسط این شبکه ها برای وبسایت مورد نظر دریافت کنید از دید گوگل بسیار ارزشمند است و رتبه سایت را بهبود می دهد.

بازاریابی محتوا

یکی از تکنیک های سئو خارجی که بر بهبود رتبه سایت در گوگل موثر است و لازم است که در آموزش سئو رایگان به آن توجه کنید بازاریابی محتوا می باشد.

تولید محتوا

تولید محتوا شاید از نظر برخی از افراد بسیار ابتدایی به نظر بیاید و به دنبال راه های پیچیده برای بهبود رتبه سایت خود باشند اما در نظر بگیرید اگر مسائل کوچکی را رعایت کنید بسیار قدم های بزرگتری به سوی پیروزی برداشته اید.


چه محتوایی باید تولید کنیم؟

این اولین و مهمترین سوالی است که باید از خودتان بپرسید و برایش پاسخی مناسب پیدا کنید. پاسخ (حداقل در روی کاغذ) ساده است: یکتا باشد. محتوای اورجینال و جذاب برای شروع عالی هستند. محتوا و سئو از ابتدا باید دست به دست هم دهند. شما می توانید در یکی از انواع زیر محتوا تولید کنید:

وبلاگ ها

وبلاگ ها به خصوص در سال های گذشته، بسیار محبوب هستند. یک وبلاگ خوب منبع خوبی برای جذب کاربر و ارتباط با آن ها است؛ نه تنها برای وبلاگ نویسان (افرادی که عادت به بلاگ نویسی دارند) بلکه برای وب سایت های فروشگاهی، مشاغل سنتی یا ارائه دهندگان خدمات حرفه ای هم استفاده می شود.

وبلاگ نویسیراهی ساده برای کسب درآمد از موضوعی است که شما دوست دارید (خاطرات مسافرت، بازاریابی و …). نوشتن وبلاگ های با محتوای ارزشمند و مقالات عمیق، می تواند برند و نام شما را در صنایع مختلف بسیار بزرگ کند. البته دقت داشته باشید که حتما باید نکات آموزش سئو در مورد وبلاگ مدنظر شما پیاده سازی شود تا اثربخش باشد.

نکات مهم:

  • به هیچ عنوان جزء دروغ پردازان نباشید! محتوای صحیح و بی حاشیه تولید کنید.
  • تحقیقات خود را کامل کنید و سپس تولید محتوا کنید نه کپی محتوا!
  • به جای طولانی کردن محتوایتان، ارزش آن را بالا ببرید.
  • آماده ایجاد یک برند برتر و قوی شخصی باشید
  • با سایت ها و وبلاگ های عرصه فعالیت خود همکاری کنید.

محصولات

در هر تجارت آنلاینی، صفحات محصولات باید بسیار باکیفیت و جذاب باشند. این صفحات اغلب به عنوان صفحات فرود برای کمپین های PPC، از جمله بازاریابی AdWords یا رسانه های اجتماعی پولی استفاده می شود.

نکات مهم:

  • زمانی که از فروشگاه اینترنتی صحبت می شود، سادگی صفحه محصولات ضروری است. باید توصیف محصول به بهترین شکل باشد تا در کوتاه ترین زمان ممکن خریداری شود.
  • از عکس های حرفه ای برای محصولات استفاده کنید و قبل از انتشار آنها را جذاب کنید.
  • امروزه سرعت سایت و طراحی گرافیکی آن از همیشه مهتر است.

قابلیت بررسی و نظرسنجی – Reviews

آیا می خواهید محتواهای شما بیشتر دیده شوند؟ طبیعتا یکی از اهداف اصلی که در حال مطالعه این مطلب آموزش سعو هستید، همین است. نوشتن یک محتوا و نمایش نتایج بررسی آن توسط مخاطبان سایت چیز جدیدی نیست، اما در دنیای اینترنت همه چیز قابل بررسی است. شما می توانید نظرات کاربرانتان در مورد ابزارها، فیلم ها، کافه ها، رستوران ها و … را ثبت و نمایش دهید و یا حتی نظر شخصی خود را برای هر کدام از موارد مذکور اعلام کنید.

اگر بتوانید یک تاثیرگذار یا اینفلوئنسر واقعی و معتمد باشید، نظرات مردم را کسب می کنید و اعتبار و ارزش محتوای خود را بالا می برید. نتایج بررسی ها یا همان Reviews تاثیر بسیار چشم گیری در بحث اینفلوئنسر مارکتینگ دارند.

نکات مهم:

  • یک موضوع خاص را انتخاب کنید.
  • ارزش و اعتبار خود را فقط برای اینکه برخی افراد به محتوای شما 5 ستاره بدهند، پایین نیاورید و استرس نداشته باشید.
  • براساس استاندارد و استراـزی اولیه خود محتوا تولید کنید. چه ضعیف و چه قوی
  • ثبات کلید تبدیل شدن به یک برند قوی است.

اینفوگرافیک

همه آن را دوست دارند! به اشتراک گذاری و دانلود آنها بسیار ساده است. بسیاری از نویسندگان از این نوع محتوا به جای محتوای متنی استفاده می کنند. اگر اینفوگرافیک ها پیچیده یا یک نسخه کپی باشند، کاملا پتانسیل جذب خود را از دست می دهند.

نکات مهم:

  • اینفوگرافیک ها هنوز هم بسیار جذاب و دارای پتانسیل بالایی هستند؛ بنابراین هم به محتوا فکر کنید و هم به زیباسازی آن
  • فقط از مهمترین داده ها استفاده کنید.
  • داستانی بسازید، از نمودارها و تصاویر دز آن استفاده کنید.
  • در زمان آپلود تصاویر اینفوگرافی به عنوان عکس، فراموش نکنید که متن را بنویسید زیرا خزنده ها نمی توانند به راحتی متن داخل تصاویر را بخوانند.

راهنماها، چگونه ها، ترفندها و نکات

در بسیاری از مواقع بخش راهنما یکی از قسمت های سایت هاست. راهنمای و چگونه کلمات کلیدی جذابی هستند. می توانید از این نوع صفحات به سایت خود اضافه کنید، اما لطفا به خاطر داشته باشید که در حال حاضر هزاران نفر در سراسر دنیا از این موارد در سایت یا وبلاگشان استفاده می کنند.

از دیگران کپی نکنید و ترفندها و نکات مختلفی را نسبت به رقبا ارائه دهید.

نکات مهم:

  • ویدئوهای تولید شده در سایت قرار دهید، یا حداقل از استایل ها و افکت های خاصی برای ویدئوهای خود استفاده کنید.
  • با صاحب کالا یا فروشنده ارتباط بگیرید تا بتوانید از صفحه اجتماعی او یک بک لینک دریافت کنید.
  • اگر در حال نوشتن راهنمای محصول خود هستید، راهنما را در صفحه فرود محصول قرار دهید تا از ترافیک بیشتر و یک بک لینک داخلی بهره ببرید.

لیست بهترین ها

یکی دیگر از محبوب ترین روش های ساخت محتوا. هزاران لیست بهترین ها در سراسر دنیای وب وجود دارید و شما باید به صورت هوشمندانه آن ها را لیست کرده و در موردشان صحبت کنید.

نوشتن لیست ها فرصتی برای درج موارد قابل دانلود، تصاویر جدید، کسب نظرات و … است و می تواند به جذب لایک های بیشتر از شبکه های اجتماعی و حتی گرفتن بک لینک های رایگان ختم شود.

نکات مهم:

  • عنوان پست همه چیز را راجع به آن می گوید
  • درمورد واقعیت های خارق العاده استرس ایجاد کنید
  • ساختار را ساده نگه دارید
  • از منابعی که اثبات و تایید شده هستند استفاده کنید
  • از خوانندگان بخواهید موارد دیگر را به لیست شما اضافه کنند

مصاحبه ها

دریافت اطلاعات و نظرات منحصر به فرد از یک سلبریتی یا فرد مشهور که در صنعتی خاص فعالیت می کند، بسیار عالی است. این امر به ایجاد اعتبار، ترافیک، اشتراک گذاری ها و بک لینک کمک می کند.

از این گذشته، مصاحبه شوندگانی که مخاطبان زیادی دارند؛ اگر مصاحبه خود با شما را به اشتراک بگذارند ترافیک بسیار زیاد و ارزشمندی را به دست میاورید.

تکنیک مصاحبه یکی از تکنیک های خاص و بسیار مهمی است که امیر قمصری در دوره آموزش سئو به آن اشاره کرده و برای ساخت بک لینک نکات بسیار مهمی را مطرح می کند. مصاحبه به دلیل ماندگاری و جذب مخاطب زیاد، یک تیر و دو نشان است.

نکات مهم:

  • مصاحبه های خود را با برترین های هر رشته ای انجام دهید
  • برنامه ریزی صحیح و منظمی برای روند مصاحبه داشته باشید
  • سوالات باید واضح، واقعی و براساس برنامه ریزی دقیق پرسیده شوند
  • بخشی را در مقاله خود به ثبت نظرات مخاطبان اختصاص دهید. آنها به شدت کنجکاو هستند تا افکارشان را مطرح کنند

ویدئو ها

مشارکت بالاتر، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی بیشتر، لایک بیشتر، بک لینک بیشتر و بهتر و … . اینها برترین مزایای استفاده از محتوای ویدیوای است. فیلم ها می توانند نرخ تبدیل را 80% افزایش دهند.

نکات مهم:

  • یک فیلم نامه بنویسید و آن را در حد نیاز تمرین کنید
  • مقداری بودجه برای فیلم بردار، تدوینگر و یا تجهیزان سخت افزاری و نرم افزاری تهیه کنید
  • حتما شامل متن هم باشد
  • فعالیت های تبلیغاتی اولیه بر روی فیلم ها را از قبل برنامه ریزی کنید

البته که، شما همیشه نیازی به ایجاد فیلم های شخصی ندارید. با اشتراک گذاری یا قراردادن فیلم های برتر مربوط به صنایع مرتبط در سایت و یا پیج شخصی خود هم می توانید محتوای جذابی ایجاد کنید. این مسئله علاوه بر غنی تر کردن وب سایت شما باعث می شود کاربر بیشتر در سایت شما بماند. 

ضمنا توجه داشته باشید که همانطور که در کلاس های آموزش سئو بنده بارها و بارها تاکید می کنم: قراردادن ویدئو در سایت شما به شدت در سئو سایت شما تاثیر مثبت می گذارد. گوگل به شدت ویدئوها را دوست دارد و برای تولید کنندگان آن ها ارزش زیادی قائل است.


آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهم ترین کارهای سئو سایت است. در این قسمت نحوه یافتن کلمات کلیدی هدفمند، سودآور و پرکلیک را می آموزید.

تولید محتوا بدون تحقیق در مورد کلمات کلیدی ارزشمند، مفت نمی ارزد. محتوای بهینه سازی نشده رنک نمی گیرند و در نتیجه میزان ترافیک سایت بسیار کم خواهد بود. شما باااااااااااااید بدانید که با چه عبارات کلیدی می توانید ترافیک بیشتری را وارد سایت خود کنید.

کلمات کلیدی را از کجا پیدا کنیم؟

روش های مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد.

اولین کار شما باید تهیه لیست کلمات کلیدی پایه باشد. مثلا برای بحث قهوه؛ دانه های قهوه، دستگاه های قهوه یا اسپرسو بسیار خوب هستند.

روش های پیدا کردن کلمات کلیدی برای گوگل:

Google suggestions – پیشنهادات گوگل

گوگل بسیاری از عبارات کلیدی خوب را در صفحه اصلی نتایج خود، پیشنهاد می دهد. بخش هایی مثل Google Autocomplete، People Also Ask یا Related می توانند منابع خوبی برای ایده های کلمات کلیدی باشند.

با استفاده از Google Autocomplete فقط کاهی است کلید واژه پایه و اصلی خود را در فیلد جستجوی گوگل تایپ کنید تا پیشنهادات به صورت خودکار نمایان شوند.

می توانید کلیدواژه اصلی خود را با حروف مختلف ترکیب کنید تا ایده های کامل تری داشته باشید (به عنوان مثال: آموزش سئو ا، آموزش سئو ب و …)

اما یک نمونه دیگر برای یافتن کلمات کلیدی مناسب در صفحه نتایج گوگل که جزء موارد مهم آموزش سئو است:

تمام پیشنهادات مبتنی بر جستجوهای کاملا واقعی افراد از سراسر جهان است.

ابزار کلمات کلیدی گوگل

ابزار رایگان زیادی برای پیدا کردن صدها کلید واژه مناسب با موضوعات سایت شما وجود دارد. یکی از محبوب ترین این ابزار که در دوره آموزش سئو هم به آن پرداخته می شود Google Keyword Planner است؛ گرچه تمرکز اصلی آن تحقیق کلمات کلیدی برای تبلیغات PPC است.

یکی دیگر از ابزار محبوب AnswerThePublic است. به صورت کاملا خودکار صدها پیشنهاد را از Google autocomplete تولید می کند.

تمام پیشنهادات مبتنی بر جستجوهای کاملا واقعی افراد از سراسر جهان است.

ابزار کلمات کلیدی گوگل

ابزار رایگان زیادی برای پیدا کردن صدها کلید واژه مناسب با موضوعات سایت شما وجود دارد. یکی از محبوب ترین این ابزار که در دوره آموزش سئو هم به آن پرداخته می شود Google Keyword Planner است؛ گرچه تمرکز اصلی آن تحقیق کلمات کلیدی برای تبلیغات PPC است.

یکی دیگر از ابزار محبوب AnswerThePublic است. به صورت کاملا خودکار صدها پیشنهاد را از Google autocomplete تولید می کند.


نکات کلمات کلیدی

کلمات کلیدی طولانی و پرجستجو

با پیداکردن کلمات کلیدی طولانی یا متوسط شروع کنید.

کلمات کلیدی طولانی (Long tail) حجم جستجوی کمتری دارند؛ اما هزاران نفر وجود دارند که به دنبال آن ها می گردند. روی این کلمات کار کنید تا پس از مدتی ورودی های بسیار زیاد آنها را ببینید.

بازدیدکنندگانی که شما را از طریق کلیدواژه های طولانی پیدا می کنند، بیشتر با محتوای شما درگیر می شوند و نرخ تبدیل آنها نیز بیشتر است؛ پس بهتر است شما در ابتدا با همین عبارات در صدر نتایج گوگل باشید. پس بهتر است سریعا شروع به استفاده از مقاله ها و مطالب آموزش سئو برای کلمات کلیدی طولانی کنید.

مهمترین نکته کلمات کلیدی طولانی، حجم جستجوی آنهاست. ممکن است به اندازه 100 جستجو در هر ماه باشد. بنابراین شما باید با نکته ای به نام keyword difficulty یا همان سختی کلمات کلیدی آشنا شوید.

سختی کلمات کلیدی

بعد از اینکه شما کلمه کلیدی مورد نظر خود را پیدا کردید، باید مقدار سختی آن را شناسایی کنید. سختی کلمه یک معیار قابل اندازگیری کاربردی و بسیار مفید برای کمک به شماست.

سختی کلمه معمولا عددی بین 0 تا 100 است. هر چه قدر این عدد بیشتر باشد، کسب رتبه یک در SERP برای این کلمه کلیدی سخت تر می شود.

ابزار های زیادی برای تعیین مقدار سختی کلمه کلیدی در دنیای اینترنت وجود دارد. این مقادیر ممکن است برای یک کلمه کلیدی در ابزار های مختلف متفاوت باشد. برای مثال سختی یک کلمه ممکن است در یک ابزار برابر با 50 و در ابزار دیگر برابر با 30 باشد.

این جریان به دلیل تفاوت الگوریتم ها و روش محاسبه این ابزار ها است. اما نکته مهم مقایسه آن ها با یک ابزار مشخص است.

هدف از جست و جو

هدف جست و جو با اختلاف یکی از مهم ترین و کاربردی ترین مواردی است که ما در این آموزش سئو بیان کرده ایم. آنالیز صفحات اول نتایج موتور جستجوگر گوگل (SERP) برای تحقیق کلمات کلیدی بسیار کاربردی و مهم است. این به شما کمک می کند تا:

  1. بتوانید با سایت های رتبه یک در صفحه اول نتایج جستجو گوگل رقابت کنید.
  2. هدف کاربران از جست و جو کلمه کلیدی که برای بهینه سازی انتخاب شده است.

با نگاهی کلی به صفحه اول نتایج جستجو گوگل شما میتوانید هدف کاربران از جست و جو یک کلمه مشخص را تشخیص دهید. به عنوان مثال زمانی که کلمه کلیدی “دستور پخت پیتزای خانگی” را جست و جو میکنید، قطعا قصد خرید پیتزا را ندارید.

شما باید این موضوع را به خاطر بسپارید تا هیچ وقت کلمه کلیدی اشتباهی را برای خود بهینه سازی نکنید.

4 نوع جست و جوی مختلف وجود دارد:

  1. جست و جو برای یافتن یک مورد خاص مانند نرم افزار خاص یا مکان خاص یا برند خاص مانند (ابزار search cosole)
  2. جست و جو برای دریافت اطلاعات عمومی یا تجربی از شرکت ها و یا افراد خاص (مانند طرز تهیه قهوه)
  3. جست و جو برای خرید یه مورد خاص ( مانند آیفون XS )
  4. جست و جو برای تحقیق و بررسی کالا ها قبل از خرید (نقد و بررسی دوربین canon d6)

منطقی نیست که خود را در نتایج اول گوگل برای کلمه کلیدی “لپ تاپ” ببینید، مگر اینکه قصد رقابت با سایت های دیجی کالا و مجله سخت افزار را داشته باشید. بله، این کلمه از جذابیت خاصی برخوردار است اما دلیلی ندارد که شما با کلمه کلیدی لپ تاپ به رتبه های اول در نتایج جستوجو برسید. شما میتوانید به راحتی با کلمات کلیدی طولانی که توسط کاربران زیادی جست و جو میشود، به رتبه های اول در نتایج جست و جو دست پیدا کنید.


آموزش ساخت بک لینک

در این قسمت از آموزش سئو برای مبتدیان، ما به آموزش ایجاد لینک (یکی از مهمترین و اثرگذارترین نکات سئو سایت) خواهیم پرداخت. بیاید بیاموریم که چگونه می توانیم بک لینک هایی با کیفیت و ارزش بالا بسازیم.

لینک سازی فرایندی برای گرفتن لینک از سایت های دیگر است. از لحاظ فنی، بک لینک ها پیوندهای هدفمندی هستند که به عباراتی خاص از سایت مقصد ربط پیدا می کنند. پیوندها توسط موتور جستجو بررسی شده و به آن امکان می دهد محتوای وب را به صورت دقیق تر و کامل تر فهرست بندی کند.

چرا ساخت بک لینک بسیار مهم است؟

موتورهای جستجو از لینک ها برای پیدا کردن و بررسی صفحاتی از سایت های جدید و جهت ایندکس کردن آن ها در نتایج خود استفاده می کنند. به عبارت دیگر، آنها محتوای جدید را کاوش کرده و براساس آتوریتی یا چگالی لینک دهنده ها، به یک وب سایت چگالی خاصی را نسبت می دهند.

این بدان معناست که لینک هایی که به یک سایت وارد می شوند یکی از مهمترین فاکتورهای رنکنیگ گوگل هستند.

زمانی که گوگل در دهه 1990 pagerank را معرفی کرد، از تعداد لینک دهنده ها به عنوان یک معیار مهم در رتبه بندی کلی استفاده شد. هر چه تعداد بک لینک های خود را افزایش می دادید رتبه شما بهتر می شد.

از آنجا که این امر به راحتی قابل سوء استفاده است، چندین به روزرسانی الگوریتم گوگل بر مجازات لینک سازی های تقبلی متمرکز شده اند.

امروزه در آموزش سئو، ساخت لینک زیاد دیگر مهم نیست بلکه تاثیر بیشتر بک لینک به کیفیت و ارتباط آن مربوط است.

انواع بک لینک

به صورت کلی و جامع دو نوع بک لینک داریم:

  • بک لینک های فالو که اعتبار صفحه لینک دهنده را به لینک شونده انتقال می دهد.
  • بک لینک های نوفالو که هیچ اعتباری را به سایت مقصد منتقل نمی کنند. این لینک ها شامل rel=nofollow می شوند که به خزنده ها اعلام می کند اعتبار و چگالی را انتقال ندهند.

پیوندهای NO-FOLLOW از نظر سئو هیچ ارزشی ندارند. بحث مربوط به فالو و نوفالو آنقدر مهم است که در جلسات آموزش سئو چندین سرفصل و ساعت را به خود اختصاص می دهند.

Anchor text

انکرتکست بخش قابل مشاهده و کلیک از یک متن لینک دار است. این عبارت کلیدی لینک دار به خزنده ها کمک می کند که متوجه شوند صفحه لینک شده درباره چه موضوعی است.

اگر صفحات زیادی با انکرتکست های مشخصی لینک شوند، ممکن است به رتبه بندی سایت شما در گوگل در زمینه آن عبارت کلیدی خاص کمک کند.

به این راحتی ها هم نیست! انکرتکست های بیش از حد بهینه سازی شده و در واقع بیش از حد لینک شده توسط الگوریتم های مختلف گگل جریمه می شوند. بهتر است ANCHOR TEXT ها را طبیعی جلوه دهیم تا اینکه سعی کنیم به صورت مصنوعی و بیش ازحد از آن ها استفاده کنیم.

باید و باید بین استفاده از انکرتکست های زیر تعادل وجود داشته باشد:

  • عبارت کلیدی اصلی
  • برند
  • برند + کلمات کلیدی
  • کلمات عامیانه
  • آدرس صفحات
  • کلمات کلیدی طولانی

یادتان باشد بحث مربوط به انکرتکست ها و انتخاب و پراکندی صحیح آن ها یکی از مهمترین سرفصل های دوره آموزش سئو در تمام دنیاست. استفاده صحیح از ان ها به شدت به سایت شما کمک می کند و استفاده ناصحیح می تواند به شدت ضربه بزند.

نکات تشخیص بک لینک های باکیفیت

گوگل چندین فاکتور را برای تشخیص کیفیت لینک های ورودی به سایت ها بررسی می کند:

  • قدرمت دامنه یا همان Domain Authority
  • قدرت صفحات یا همان Page Authority
  • و چندین فاکتور دیگر که دقیق قابل بررسی و بیان نیست

در اینجا چند فاکتور که توسط برندهای برتر سئو دنیا یعنی MOZ و Majestic ارائه شده اند و به شما کمک می کنند را معرفی می کنیم:

  • Moz Page Authority
  • Moz Domain Authority
  • Majestic Trust Flow
  • Majestic Citation Flow

لینکی که بالاترین عدد، لینکی با بالاترین کیفیت است.

زمانی که به Trust Flow و Citation Flow نگاه می کنیم، ارزش گذاری جدیدی را می بینیم.

اولین مورد می گوید: سایت هایی که لینک های قابل اعتمادی دریافت می کنند قطعا نمرات بالاتری نسبت به سایت هایی دارند که لینک های بحث برانگیز دارند. دومین مورد هم پیشبینی می کند که چگونه url می تواند براساس تعداد سایت هایی که به آن لینک داده اند، تاثیرگذار باشد.

ارتباط

لینک هایی که به یک وب سایت داده می شوند حتما باید مربوط به محتوای سایت باشند. اگر سایتی در زمینه آموزش سئو داشته باشید، بک لینک های فروش گوشی جدید سامسونگ برای شما کاملا بی فایده است.

محل قرارگیری

لینک های درج شده در مقالات یا بخش های اصلی بهتر از بک لینک های موجود در پاورقی و ستون های فرعی هستند. تک لینک ها به مراتب ارزش بالاتری نسبت به لینک های sitewide دارند.

لینک های sitewide در همه صفحات یک سایت ظاهر می شوند. آنها معمولا در پاورقی (فوتر)، هدر، ستون ها یا منوی سایت هستند. بک لینک های sitewide هم برای ایجاد لینک داخلی و هم لینک خارجی بسیار خوب هستند.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، باید بروزرسانی صفحه مقصد، کیفیت انکرتکست، محبوبیت و سیگنال های اجتماعی را نیر در نظر بگیریم.

استراتژی های ساخت بک لینک برای کامل ترین آموزش سئو

به دست آوردن بک لینک های باکیفیت، طبیعتا کار آسانی نیست. برخی از تکنیک های ساده قدیمی، مثل لینک دهی متقابل، دیگر کارساز نیستند. بنابراین، متخصصین سئو تلاش کرده اند تا از طریق روش های مختلف، بهترین استراتژی های ساخت بک لینک با کیفیت را متوجه شوند.

در ادامه نتیجه کلی آزمون و خطاهایی که متخصصین سئو انجام داده اند را برای شما ارائه کرده ایم:

  • پست مهمان

بدون شک، همه نکات مربوط به بک لینک، به میزان کیفیت ختم می شوند؛ برای اینکه بک لینک های با کیفیتی به دست بیاورید، باید بهترین عملکردتان را در پروسه پست مهمان اراده دهید. اینکه تاکید می کنیم بهترین عملکردتان را اراده کنید، بی دلیل نیست؛ تعداد بسیار زیادی پست مهمان بد و ضعیف در سایت های مختلف وجود داشته و متاسفانه این روند ادامه دارد. برای اینکه پست مهمان شما جزو این موارد نباشد، باید 3 فاکتور زیر را در روند فعالیت های خود پیاده سازی کنید:

  • از بقیه الگو برداری نکنید
  • محتوایی تولید کنید که مخصوص شخص شما است
  • مباحث مرتبط و موثق را در اختیار کاربران قرار دهید
  • بک لینک های رقبا

این مورد در حقیقت یک استراتژی زمان بر و در عین حال موثر است. در این استراتژی ساخت بک لینک، شما باید بررسی کنید که چه مواردی برای بقیه سودآور بوده است. شما باید وب سایت هایی را پیدا کنید که به رقبای شما لینک داده اند.

سپس تنها کاری که باید انجام دهید این است که محتواهایی بهتر، غنی تر و با ارزش بالاتری نسبت به رقبا، تولید کنید. در این حالت، وب سایت مبدا، به جای لینک دادن به رقبایتان، به شمایی که محتوای بهتری برای ارائه دارید، لینک می دهد.راحت ترین راه برای اینکه بک لینک های رقبا را پیدا کنید، استفاده از ابزار Ahrefs Backlink Checker می باشد. به هنگام استفاده از این ابزار، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که دامین وب سایت رقیب را وارد کنید تا ابزار بک لینک های آن را به شما نشان دهد.

چند تکنیک دیگر که برای لینک سازی کاربرد خوبی می توانند داشته باشند را در ادامه معرفی می کنیم؛ این تکنیک ها در کمتر مقاله یا محتوای آموزش سئو دیده می شوند:


ترفند سئو کاربردی در کامل ترین آموزش سئو

در عنوان از اعداد استفاده شود.

براکت در عنوان مهم است [. . .]

URLها کوتاه و بسیار با دقت انتخاب شوند.

URLهای توصیفی جذابیت بیشتری دارد.

جملات کوتاه باشد تا برای کاربر جذابیت داشته باشد

محتوا کامل و منسجم باشد.

تصاویر زیبا و دارای رنگ استفاده شود.

درخواست اشتراک گذاری محتوا از کاربران

به نمایش گذاشتن دکمه اشتراک گذاری محتوا در دسترس کاربر

تصویر شاخص نیز اهمیت بالایی برخوردار است

ساخت بک لینک محتوا محور؛ یعنی تولید محتواهایی که به صورت طبیعی و خودکار بتوانند بک لینک جذب کنند. به واسطه به اشتراک گذاری هایی که توسط کاربران انجام می شود.

Social backlinks؛ به اشتراک گذاشتن محتواهای خود در شبکه های اجتماعی می تواند بسیار مفید باشد؛ در صورتی که شما حضوری فعال داشته و همواره در این شبکه ها در حال تعامل با کاربران باشید.

لینک سازی شکسته؛ یعنی به وب سایت هایی که لینک های خارجی آن ها از کار افتاده اند، پیشنهاد بدهید که به جای آن ها، لینک سایت شما را در سایتشان قرار دهند. این در واقع یک معامله دو سر سود است.

خرید بک لینک؛ یعنی اینکه به بلاگ های مختلف پول بدهید تا لینک شما را در سایت خود قرار دهند؛ البته به هیچ وجه اینکار پیشنهاد می شود، مگر اینکه هیچکدام از تکنیک های ساخت بک لینک برای شما نتیجه ندهد.

کامنت توضیحی برای یک محصول؛ برای یک محصول پرطرفدار، یک محتوای آموزشی کوتاه بنویسید و در آن یک بک لینک برای وب سایت خود ایجاد کنید.

سایت های پرسش و پاسخ؛ در این بخش ها می توانید با وبمستر ارتباط بگیرید و در نهایت یک لینک در متن خود قرار دهید.

PBN؛ یعنی با ایجاد یک شبکه بلاگ مخفی، از طریق دامنه های مختلفی که ایجاد کرده اید، برای خود بک لینک بسازید؛ بیشتر مراکز و متخصصین آموزش سئو، PBN را به عنوان یک تکنیک سئو کلاه سیاه در نظر می گیرند!

ریدایرکت کردن لینک ها

وقتی شما احتمال دارد شماره تماس خود را پاسخ ندهید شماره خود را بر روی یک شماره دیگری دایورت میکنید که شخص دیگری پاسخ شما را دهد. این همان ریدایرکت کردن است، یعنی یک صفحه از سایت ممکن است وجود نداشته باشد یا تغییر کرده باشد در این صورت به گوگل میگید که در صورتی که کسی روی لینک این صفحه کلیک کرد شما وارد صفحه دیگری که من مشخص کرده ام شو و کاربر صفحه مدنظر من را ببیند این امر را میگویند ریدایرکت لینک.

انواع ریداریکت در آموزش سئو

خب حالا باید با انواع رایج ریدایرکت آشنا شویم در بخش اول با چهار نوع رایج که مهمترین نوع ریدایرکت ها هستند آشنا خواهیم شد پس با دقت در ادامه همراه ما باشید البته توضیحات بیشترو در دوره آموزش پیشرفته و تخصصی سئو گفته ام بهتون.

ریدایرکت 301 : در این نوع ریدایرکت شما در کنار انتقال صفحه به صفحه جدید ارزش و اعتبار صفحه قبلی را هم به صفحه جدید منتقل خواهید کرد.

ریدایرکت 302 : در ریدایرکت 302 شما فقط به گوگل اطلاع میدهید که صفحه جدید دیگری پیدا شده و کاربر را منتقل کن به صفحه مورد نظر اما اعتبار صفحه را منتقل نکن.

ریدایرکت 307 : ریدایرکت 307 نوعی از ریدایرکت است که شما به گوگل میگید من به صورت موقت قصد دارم صفحه مورد نظرم به صفحه جدید منتقل بشه اما احتمال بازگشت به صفحه قبلی رو دارم پست اعتبار را منتقل نکن.

ریدایرکت 410 : سری ریدایرکت های 410 مربوط به حذفی صفحه از نتایج گوگل است. در ریدایرکت 410 شما به گوگل اطلاع میدهید که صفحه مورد نظر حذف شده است و شماهم از نتایج گوگل این صفحه را حذف کن.

ریدایرکت 451 : اگر صفحه مورد نظر در سایت شما به دلایل امنیتی حذف شده باشد شما در این نوع ریدایرکت به گوگل اطلاع خواهید داد که صفحه مورد نظر را از نتایج گوگل حذف کن.

نکته :  در ریدایرکت های سری 400 شما از صفحه ای به صفحه دیگری منتقل نخواهید شد فقط به گوگل اطلاع میدهید که صفحه مورد نظر حذف شده است و شما هم این صفحه را از نتایج گوگل حذف کن.

چطور ریدایرکت انجام دهید؟

روش ریدایرکت کردن صفحات سایت را به شما خواهیم گفت. اگر وردپرس دارید به راحتی با افزونه Yoast SEO نسخه پولی میتوانید کار ریدایرکت کردن را انجام دهید. اما اگر این افزونه را ندارید افزونه هایی همانند Rank Math و redirection به راحتی میتوانید کار انتقال صفحات را انجام دهید.

ابزارهای بررسی سئو سایت

اِی اچ رفس | ahrefs

میتوان گفت یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل سئو سایت همین ابزار اچرفس میباشد. شما در دوره سئو آموزش میبینید که چطور باید با ابزار ahrefs کار کرد. با این ابزار شما اطلاعاتی همانند تحلیل دقیق و کامل بک لینک های رقبا، کلمات کلیدی را میتوانید دریافت کنید که شدیدا مورد نیاز کاربران است. نسخه رایگان این ابزار یکسری اطلاعات کلی در اختیار شما قرار خواهد داد اما در نسخه پولی این ابزار شما دسترسی کاملی به تمامی بخش های این سایت خواهید داشت.

وورنک | woorank

ابزار وورنک برای تحلیل و بررسی شرایط سئویی سایت مخصوصا سئو تکنیکال بسیار مناسب میباشد. این ابزار تمامی بخش های سایت شمارا تحلیل کرده و اگر موردی در سایت شما مشاهده شود به شما پیغام خواهد داد. امتیاز دهی ابزار woorank عددی از صفر تا صد میباشد که هر چقدر عدد به 100 نزدیک باشد یعنی شرایط سئو سایت شما خوب است و هر چقدر عدد کم باشد یعنی نیاز به بهینه سازی دارید. اگر در بخشی خطایی یافت شود دقیقا به شما گفته میشود که فلان بخش از سایت شما نقص دارد و شما باید این مورد را بررسی کنید تا مشکل شما برطرف شود. این ابزار پولی بوده و شما با خرید اکانت میتوانید به تمامی بخش های آن دسترسی کاملی داشته باشید.

کیورد پلنر | Keyword Planner

یکی از کارآمدترین ابزارهای سئو سایت همین کیورد پلنر میباشد که در زمینه جست و جو و تحقیق کلمه کلیدی میتوانید از آن استفاده کنید. این ابزار رایگان میباشد که در اختیار شما قرار میگیرد. با Keyword Planner شما میتوایند برای کلمه کلیدی خودتون ایده بگیرید که چه کلماتی برای حوزه کاری شما مناسب است و برای کاربر بیشتر مورد توجه قرار دارد.

جی تی متریکس | GTMETRIX

ابزاری برای بررسی میزان سرعت سایت و افزایش سرعت لود وبسایت میباشد. شما با GTMETRIX میتوانید به صورت کامل و دقیق سرعت لود وبسایت خود و رقبا رو بررسی کنید و خطاهای موجود در سایت را که باعث افت سرعت شده است را در یابید و در راستای افزایش سرعت سایت اقدام کنید.

نیل پتل | neilpatel

وبسایت نیل پتل، احتمالا اسم نیل پنل را اکثر سئوکاران شنیده باشن. نیل پتل یکی از متخصصین سئو در دنیاست که به نوعی یکی از مرجع های سئو شناخته میشود. در سایت رسمی neilpatel شما میتوانید جدا از آموزش های رایگانی که میتوانید بخوانید از بخشی استفاده کنید که مربوط به تحلیل و بررسی سایت بوده که به صورت کاملا دقیق میتوانید دیتای یک سایت را دریافت نمایید. در این بخش شما می توانید تعداد بک لینک های سایت های خود و رقیب یا کلمات کلیدی یا سایر موارد را دقیقا تحلیل و بررسی نمایید.